Stappenplan oudercontact: e-mail, link, contactformulier

Terug naar het overzicht

Je kunt ouders een e-mail sturen met daarin een link die verwijst naar het bericht dat je op de website geplaatst hebt. Dat doe je met de volgende stappen:

  1. Maak in Outlook een nieuw bericht en tik de tekst.
  2. Elke tekst kun je van een hyperlink voorzien, die bestaat uit een url (webadres). Dit doe je via de rechtermuisknop.
  3. Kies vervolgens via het beheerdashboard van de website het bericht dat je wil delen met ouders. Boven in het bericht vind je de knop Verkorte url verkrijgen. Die reikt je de inhoud van de hyperlink aan.
  4. Dit webadres knip en plak je vervolgens in het invoegveld voor de hyperlink in Outlook.
  5. Test altijd wel even of de link werkt door er op te klikken!

Het bericht kun je opstellen in de geest van:

Beste ouders,

Zojuist heb ik een bericht op de website gezet over onze excursie naar x. We zoeken ouders die ons willen begeleiden. Kunt u ons helpen?

Voor meer informatie en aanmelding: ga naar de website.

Groet,

Leerkracht

Het is mogelijk om contactformulieren aan berichten op de website toe te voegen. Daarmee kunnen bijvoorbeeld ouders zich opgeven als begeleider. Doe dit op de volgende manier:

  1. Zoek via de knop Contactformulieren in de zwarte bovenvalk het contactformulier dat je wil gebruiken aan de hand van de omschrijven. Daar staat tussen [] een code bij.
    Kopieer en plak de zogenaamde shortcode in zijn geheel in je bericht. Doe dit bij voorkeur onderaan de tekst. Reacties gaan dan rechtstreeks naar het e-mailadres van de auteur.
  2. Publiceer je bericht en test of het contactformulier ook echt werkt. Je ontvangt dan een e-mail van je eigen reactie.

Terug naar het overzicht