Pilot voor digitale mr-verkiezingen: minder tijd en hogere opkomst?

Leiden ouderverkiezingen voor de medezeggenschap via internet tot een hogere 'opkomst' en tijdbesparing voor basisscholen? Dat wil onze leergemeenschap via een proef onderzoeken. Doet u mee?

Verkiezingen voor de oudervertegenwoordiging van de medezeggenschap kosten basisscholen veel tijd en de opkomst houdt vaak niet over. Onze leergemeenschap heeft een methodiek ontwikkeld waarmee ouders via e-mail en internet thuis kunnen stemmen op de kandidaten. Samen met de deelnemers aan de proef willen wij twee vragen beantwoorden:

  1. Besparen basisscholen tijd met digitale verkiezingen?
  2. Leidt deze methode tot meer uitgebrachte stemmen?

Deelname is eenvoudig. U levert drie zaken aan:

  • een lijst met namen en e-mailadressen van alle ouders in de bestandsopmaak van Microsofts Excel. Deze lijst kunt u via de exportoptie van bijvoorbeeld Parnassys samenstellen.
  • een tekst met een toelichting op de vacatures.
  • de voorstelteksten en foto’s van de verkiesbare ouders.

Bij de start van de verkiezingen stuurt u alle ouders een e-mail over de verkiezingen. Vervolgens krijgen zij een e-mail met daarin een link en toegangscode om op een digitaal verkiezingsformulier hun stem uit te brengen op de kandidaat van voorkeur. Na afloop van de verkiezingsperiode ontvangt u de uitslag van de verkiezingen via de e-mail en evalueren we de proef.

Deze pilot loopt tot eind volgende schooljaar en er zijn circa tien proefplaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Hieronder kunt u zich opgeven. Wij nemen dan contact met u op. Deelname is kosteloos.

[contact-form-7 404 "Not Found"]