Voilà: zes minuten en 45 seconden…

Oké, het is goed bedoeld en je krijgt ze vast ook wel. Plopt er een enquête in je e-mailbox. Wil een of andere organisatie weten hoe je over hun club denkt. Of je maar even een ellenlange vragenlijst wilt invullen. Dit met het idee: nu we het toch vragen, laten we dan alles vragen. Dit ontdek je dan pas halverwege. Vervolgens is het doorbijten tot het ‘Dank u wel voor uw deelname’. Of je gooit gefrustreerd de handdoek in de ring. Tussen haakjes: een enquête kan een vorm van dialoog zijn, maar dat is een spervuur van vragen natuurlijk niet.

Niet fijn als je drukt bent.

Dus besef ik dat ik wat vergeten ben. Vorige week vroeg ik of je onze leergemeenschap kon helpen met het invullen van een enquête over je herregistratie- en professionaliseringsbehoefte. Wat ik niet vertelde – dom! – is dat dit onderzoek uit slechts vier vragen bestaat. En ik heb vandaag nog even geklokt: in zes minuten en 45 seconden kun je erdoor heen zijn, met wat denktijd erbij.

Je bent ontzettend druk in deze coronatijd, ik weet het: maar zou je ons toch even kunnen helpen met dit onderzoek-van-vier-vragen?

Na zes minuten en 45 seconden mag je de enquête wegklikken, goed?

En misschien vind je het nog wel leuk ook…

O ja, ook al ben je nog met je basisregistratie bezig, doe gewoon mee! Ooit moet je je toch ook laten herregistreren.

Als je collega’s kent die ook moeten herregisteren (directeuren en adjuncten), stuur dan gerust deze e-mail door. Hoe meer deelnemers, hoe beter.