Ook wij kregen onze schurk

De corona-virus heeft een spaak in ons wiel gestoken. Het virus dwingt ons het leertraject pas na de zomervakantie voort te zetten. ‘Every story needs a villain’, zegt Donald Miller in zijn boek, uit onze eerste bijeenkomst. We hebben nu de onze. Het gevaar is reëel dat de leerervaringen van de vorige bijeenkomsten zullen verdampen. Om dit te bezweren zal ik jullie de komende weken voeden met inspiratiemailtjes. Met welke toon en inhoud, dat is voor mij ook nog even zoeken. Dit is vooral een oefening in improvisatie nu ons leerverhaal ineens een andere wending neemt door toedoen van die schurk. Ook zet ik in de leeromgeving een forum neer waar jullie praktijkvragen en leerervaringen kunnen delen of reageren op de inspiratiemailtjes.

Deze week las ik nog een echt verhaal over een ziekenhuis. (Goed dat hier iemand naar vraagt anders zouden we dit verhaal niet kennen). Daar gebeurt wel iets meer dan een virus ‘onder controle’ krijgen. Wat een helden! Verder viel dit me op: “We vinden het allemaal superleuk om te zorgen, en dat is wat je nu doet. Geen lijstjes invullen, kruisjes afvinken. Nee, zórgen voor mensen. Ik hoop dat we met zijn allen iets leren van deze periode, zien wat we samen kunnen als we al die bureaucratische rommel aan de kant zetten.”

Dit onderwerp leent zich goed voor je herregistratie voor het schoolleidersregister op het thema persoonlijk leiderschap.

Binnenkort herregistreren? Doe dit eens met een leerverhaal!
.
Deze leerverhalen ook per e-mail ontvangen? Meld je dan aan via de link.